Hoppa till sidans innehåll

Information angående serveringen på Farstanäset


Att tänka på när du är ansvarig för serveringen.

  • Planera ditt pass noga. 2-3 personer är lämpligt på en torsdag
  • Bekanta dig med köket och omklädningsrummen någon vecka innan ditt pass.
  • Du väljer själv vilken mat/soppa du vill servera och handlar in ingredienser och tillagar själv
  • Kontrollera veckan innan vad som finns och inte finns.
  • Basvaror finns som regel redan inköpta (dock ingen garanti)
  • Maten/soppan skall vara klar för servering senast klockan 19.00

 

När du kommer till Näset (Du är först)

  • Se till att du har nyckel med dig.
  • Gå in i omklädningsrummen och kontrollera att bastuaggregaten är OK, dam + herr (Inget löst får finnas på aggregaten)
  • Slå på bastun (endast timer)
  • Starta fläkten (Den sitter bredvid manöverpanelen till bastuaggregaten utanför damernas omklädningsrum)
  • I storstugan se till att öppna fönsterluckor och se till att dörren i bakre rummet går att öppna. Ta bort järnet. Detta är viktigt, fönster och dörr är utrymningsvägar i händelse av brand.
  • I god tid innan du skall diska se till att du har förberett diskmaskinen. Följ anvisning. Vattnet skall värmas innan maskinen skall diska.

Under kvällen

  • Se till att det hela tiden finns bestick, tallrikar och brickor framme
  • Diska efter hand

 

När andra gått hem

  • Städa, stuga + omklädning (Det finns ofta någon som är speciellt utsedd att städa omklädningsrummen)
  • Diska
  • Stäng luckor + bakre dörr
  • Inventera kylskåp
  • Om det saknas basvaror skriv upp på lista som skall sitta vid kylskåpet.
  • Meddela nästa veckas team
  • Kontrollera att allt är låst. Omklädningsrum, rävlyan, vedbod och storstugan……..

.

 

Redovisning

Ta med hela kassan hem.

Överskott från serveringen skall gireras till vårt PlusGiro 555122-1.

Samtidigt skall redovisning och kvitton lämnas till vår kassör.

Kvitton kan läggas i kassörens box som finns i inre numret. Alternativt skanna kvitton och maila till kassören. På kvitton skall framgå vem som gör redovisningen och vilken serveringsdag det gäller.

På redovisningen skall framgå:

  • Serveringsdag
  • Utlägg
  • Kassan efter serveringen
  • Vinst (Kassa – Utlägg)
  • Namn

SWISH

 

OK Södertörn har telefonnummer för SWISH-betalning. När betalningen har skickats skall du i den betalandes telefon se en betalningsbekräftelse. OK Södertörns namn skall finnas på skärmen.  Klubbens SWISH-nummer finns anslaget i klubbstugan.

Lite om Luftvärmepumpen.

Vi har beslutat att värmepumpen skall stå på 20 grader. Därför skall du inte behöva göra något med den. Den temperatur som står på pumpens display är den tempereratur som är i rummet

Om det står avsevärt lägre temperatur än 20 grader kan ni höja värmen enligt följande:

Dra ner den lucka som finns på fjärrkontrollen och tryck på turboknappen och en grön lampa på aggregatet skall tändas. GÖR INGET MER. Det kan ta tid innan aggregatet startar, men det går igång.

Displayen på aggregatet visar faktisk temperatur i rummet. Displayen på fjärrkontrollen visar aktuella inställningar.

Vid problem kontakta jourhavande stugfogde.

Uppdaterad: 2017-08-07 14:33
Skribent: Sven Setterqvist
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: 08-6043276
E-post: This is a mailto link

Se all info