5:a på U-tiomila - OK Södertörn - Orientering - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

5:a på U-tiomila

2018-08-05 21:30
En dramatisk stafett där våra tjejer var med i den absoluta tätstriden under hela stafetten. Vårt andralag gjorde en bra prestation och kom på 45:e plats. Killarna i kombination med Snättringe sprang till sig en meriterande 12:e plats.
  • Uppdaterad: 2018-08-05 21:49

Tisslarödjan i Götene vid en idylliks lantgård var platsen där U10-mila var på besök i år.  På programmet som vanligt en snabb HD12 stafett, en öppen  HD18 stafett med nattsträckror och en D18 stafett med start i Gryningen.

I HD12 fick vi iår kasta in handduken då vi inte fick ihop fullt lag, vi kommer igen där nästa år.

OKS hade ett gäng på 5 killar mellan 13 och 16 som sprang i kombinationlag med Snättringe SK. Killarna låg lite efter ibörjan men jobbade sig upp till en 14:e plats efter den "långa natten" där Snättringes Jesper Lidmar gjorde en kanonsträcka. Det pendlade sedan lite fram och tillbaka och killarna slutade på en stark 12:e plats. Som 7:e svenska lag och 2:a bästa stockholms lag.

Förra året hade vi svårt att få ihop D18 lag i år hade tjejerna bestämt sig att vara med och kämpa om topplaceringar, hela 13 tjejer var anmälda att springa, ett återbud från Linda som har problem med ett knä (ny chans nästa år Linda) annars var nästa hela gänget på plats. En dramtisk stafett väntade där våra tjejer var med i den abslouta tätstriden under hela stafetten. 

OKS tjejer

Hanna inledde med en stabil första sträcka 12:a 1:12 efter storfavoriterna IK HP. Ella förvaltade läget  och plockade upp till en 6:e plats och skickade ut två taggade tjejer på parallell sträckan.  I andra laget hade Ylva inlett stabilt ca 3 minuter efter täten. För Lotten gick det bra fram till varvning därefter vrickade hon foten och fick dra ner på tempot.


Ella varvning stäkca 2

Lisa och Ester hade  2:a och 3:e tid på sträckan de förde upp oss till 3:e plats och ville inte tro att på att de båda spungit snabbare än Sverige 3:an I D16 Emma Ling.... I andra laget combackade Malin Adolfsson tillsammans med debutanten Märta Wigle som trötta och glada spurtade runt sin sträcka.

Lisa, Ella och Ester  

Sara "pannben" Möller vek inte ner sig på sträcka 4, vägrade att släppa klungan med snabbfotade finskor och växlade över till en taggad och fokuserad Tilde på en 5:e plats, helt utpumpad.

Tilde var under slutsträckan uppe på 2:a plats i kamp med finska och svenska junior stjärnor. Efter en rafflande avslutning från varvning och intill mål där 7 lag kämpade om platserna 3-9, spurtade Tilde in OKS på en femte plats, som tredje bästa svenska lag. 

 

Nästa år åker vi igen, lagen är fortfarande unga med fyra löpare i första laget som kan springa nästa år och många i lag 2 som vill ta en plats. Då med HD12 lag och flera killar som vill delta. 

Skribent: Anders Hedberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info