Hoppa till sidans innehåll

PM Vika skidläger

2017-12-27 10:24
Årets skidläger i Vika/Mora närmar sig, snöläget ser i dagsläget mycket bra ut. Vi är 26 st anmälda och det finns plats för minst 10 till. Anmäl dig och häng med om du vill börja året med härlig skidåkning.
  • Uppdaterad: 2018-04-04 19:37

Plats

Vika Bygdegård, ca 5 km söder om Mora.Lägret öppnar onsdag 3/1 vid 15 -16 tiden.

Program

Vi är ute och åker skidor hela dagarna, i grupp eller individuellt på längden och/eller utför. Snöläget ser i dagsläget mycket bra ut. Bästa längdåkningen brukar finnas vid Orsa Grönklitt (ävenutförsåkning), Garberg eller vid Rännkölen vid Älvdalen ca 6 mil från Mora. Vid Mora skidstadion(Vasaloppspåret) är snöläget bra i år. Vasaloppsspåret går att åka. Det ska även gå att åka från Hemus/Eldrisända upp till Garberg. Jag tror att det går bra att åka i Vika också. Detaljerat program görs upp på plats dag för dag beroende av spårstatus, väderlek mm.

På kvällarna finns tid och plats för bordtennis, sällskapsspel, TV, mm. Ta gärna med eget bordtennisrack eller något sällskapsspel.

Boende

Bygdegården är i två plan. Vi sover på campingsängar eller lösa madrasser i samlingssalen och i ungdomslokalen (se planlösning på Bygdegårdens hemsida Vika Bygdegårds hemsida.).Filtar och kuddar finns. Det räcker att ta med sig egna lakan. Förutom egna kläder så glöm inte handduk och badbyxor i fall några vill
bada i Mora simhall. Tandborsten!

Mat

Vi delar in oss i 3 matlag så att alla hjälper till i köket en dag. 3 januari ankomstdagen, fixar vi lite julgröt och smörgås för de som är sugna. Det blir någon gång efter kl 16. Övriga dagar serveras frukost, lunchpaket, middag och kvällsfika.

Tips! Ta med egen termos och plastlåda ha lunchen i. Ta gärna mer fryspåsar också. Bra att ha helt enkelt!

Kostnad

Ca 1.000 – 1.200 kr (faktureras) per vuxen för logi och mat. Ungdomar till reducerat pris. Resa till och från Vika betalas av var en. Liftkortoch  längdspårkort ingår inte i priset.)

Information

Anders Jakobsson 073-907 16 38 E-post: This is a mailto link

Skribent: Anders Hedberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info