Hoppa till sidans innehåll

Långpass lördagar vintern 18/19

22 OKT 2018 12:00
Lördag den 10 november startar vi upp långpassen för vintersäsongen. Första passet blir på Farstanäset. Samling för info kl 10.00, därefter kör vi iväg. Vi samarbetar med Snättringe SK så hälften av passen kommer ske från Källbrinks IP.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2018 11:39

Tillsammans med Snättringe kommer vi köra långpass alla lördagar utom en fram till och med 16 mars. Ungefär varannan gång alternerar vi mellan Farstanäset och Källbrink. De flesta gångerna erbjuds enklare mat efter långpasset. I samband med lov och vissa övriga aktivitetskrockar så skippar vi maten.

OBS! Anmäl att du vill ha mat senast kl 12.00 dagen innan. Det finns länkar i informationen för "lördagspassen" i Aktivitetskalendern. Om du är tveksam, anmäl dig. Hellre att det finns mat till alla än att de sista långskubbarna blir utan.

Det går att springa från 1 timme till 2-2,5 timmar beroende på status och form. Långpassen ska genomföras i lugn fart, trötta blir vi ändå på slutet på grund av tiden. Syftet med långpassen är att det ska vara lugnt och långt OCH socialt. Vid för hög fart kan effekten till och med bli negativ med hänsyn till kommande träningspass. 

Vi kommer att springa i skogen, varva lite olika upplägg/banor. Vi grupperar oss i grupper som är hyfsat jämna. Vi vill trycka på att passen ska öka den sociala gemenskapen, det ska vara kul och trivsamt att köra. Därför är det viktigt att alla bidrar till att grupperna inte splittras på grund av för hög fart eller hetsa varandra. Dessutom så blir bästa träningseffekten om passen genomförs i lugn fart och resterande pass i veckan kan köras med högre intensitet. Det ska vara skillnad mellan veckans träningspass.

En del vill läsa kartan hela tiden och en del vill bara hänga med och springa utan att behöva bry sig om orienteringen. Vår förhoppning är att det ska fungera för alla i grupperna. Vi ser det som bonus att får bra orientering/kartläsning även på lördagspassen. men det är upp till var och en hur man gör.

I nuläget ser planeringen ut så här (men checka alltid i aktivitetskalendern):

Vecka Datum Alternativ aktivitet Ansvarig  
45 10 november Novembertävl OK Södertörn Ingen mat
46 17 november Rogaining Snättringe SK Ingen mat
47 24 november   OK Södertörn  
48 1 december   Snättringe SK  
49 8 december   Snättringe SK  
50 15 december   OK Södertörn  
51 22 december Jullov Snättringe SK Ingen mat
52 29 december Jullov Inget NEJ
1 5 januari Jullov OK Södertörn Ingen mat
2 12 januari   Snättringe SK  
3 19 januari   OK Södertörn  
4 26 januari   Snättringe SK  
5 2 februari Indoor Cup OK Södertörn Ingen mat
6 9 februari   Snättringe SK  
7 16 februari   OK Södertörn  
8 23 februari Sportlov Snättringe SK Ingen mat
9 2 mars Sportlov OK Södertörn Ingen mat
10 9 mars   Snättringe SK  
11 16 mars   OK Södertörn  

Vi ses!

Skribent: Per Backlund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info