Hoppa till sidans innehåll

Orienteringskurs för barn och ungdom

27 MAR 2019 23:20
Orienteringskursen har grupper för barn och ungdom mellan 6 och 14 år, för äldre ungdomar och vuxna hänvisar vi till vår intensivkurs. Kursen startar torsdagen den 25 april från vår klubbstuga på Farstanäset.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2019 23:20

Om orienteringskursen

När det gäller barn i 6-8 års ålder vill vi att du som förälder hjälper till. När det gäller barn i 9-12 års ålder behövs också fler vuxna för att hålla kvaliteten i de olika grupperna. Du behöver inte kunna orientera själv. Som oinvigd orienterare kan du med fördel vara med på intensivkursen för äldre ungdomar och vuxna som startar torsdagen den 11 april.

Kursen omfattar 8 st kurstillfällen med start den torsdagen den 25 april med avslutning torsdagen den 13 juni. Varje tillfälle är ca 1,5 h med samling kl 18.00 vid vår klubbstuga på Farstanäset, se vägbeskrivning

  • Torsdagar vid klubbstugan: 25/4, 9/5, 16/5, 23/5, 30/5 och 13/6.
  • Ungdomsserien:  torsdag 2/5 och tisdag 14/5.  (Tävling med andra barn och ungdomar som genomförs med stöd av ledare och vuxna)

Våra grupper

Barn 6-8 år

Bygger konceptet på skogsäventyret med inslag av en hel del lekar i skogen. För att få ut mest på kursen och ge barnen en härlig upplevelse så behöver du som förälder eller någon annan vuxen följa med ditt eget eller någon annans barn.

Barn 9-12 år

Orienteringsutbildning med indelning i ålder och färdighetsnivåer. Vi blandar teori med praktik roliga övningar och lekar. För barn i 9-12 års ålder behövs också fler vuxna för att hålla kvaliteten i de olika grupperna. Du behöver inte kunna orientera själv. Som oinvigd orienterare kan du med fördel vara med på intensivkursen för vuxna.

Ungdom 13-14 år

Orienteringsutbildning med indelning i färdighetsnivåer. Vi blandar teori med praktik och utmanande övningar.


Anmälan

Anmälan senast Skärtorsdag 18/4 till e-post This is a mailto link Vid anmälan ange: namn, adress, hemtelefon, mobiltelefon och födelsenummer.

Frågor: Göran Hillgren på telefon 070-542 99 92 eller e-post ovan.

Kostnad

Kursen kostar 600 kr. Du betalar till OK Södertörn; pg 5551 22-1, märk inbetalningen med OL - kurs, namn, och personnummer . Om du redan är medlem i klubben kostar kursen 100 kr. I anmälningsavgiften ingår medlemskap under kursen inkl idrottsförsäkring, utbildningsmaterial, tävlingsavgift för 2 st tävlingar. Du kommer också erbjudas att köpa en orienteringströja för c a 200 kr.


Utrustning

Vi kommer till största delen att hålla till utomhus och då är kläder för utomhusträning lämpligt. Bra också om du har skor som är lätta att springa i på stigar och i skogen. Kläder med funktionsmaterial är ofta bra eftersom det inte gör så mycket om det blir fuktigt.

Vad händer efter kursen

Redan under kursen kommer du i kontakt med alla andra i din ålder som redan är med i OK Södertörn. Vi hoppas att du också vill fortsätta och orientera och vara med i klubbgemenskapen efter den 14/6. Det enda som krävs är att du ”säger till” till din kurs (grupp) ledare. Torsdagen den 11/8 har vi en särskild Höst ”kick off” för de som varit med under våren.

Mat och eftersnack

Varje kurstillfälle från Farstanäset avslutas med möjlighet till dusch, bastu, mat som klubben själva ordnar i anslutning till våra klubbträningar. Det här brukar vara mycket uppskatta och de som tränar behöver inte tänka på att laga mat när de kommer hem om de äter på Näset. Maten kostar inkl dryck c a 45 kr.


V Ä  L K O M M E N  M E D  D I N  A N M Ä L AN

 

 

 

Skribent: Anders Hedberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info