Hoppa till sidans innehåll

Orienteringsvandring till Farstanäset

07 JUL 2020 11:18
Under måndagen den 6 juli inledde OK Södertörn samarbetet med Farsta stadsdelsförvaltning kring seniorvandring till Farstanäset. Det var en grupp med 8 personer inkl Hannes och Helena från Stadsdelsförvaltningen som var med vid premiären.
  • Uppdaterad: 07 JUL 2020 11:18

Projektets idé

Projektets idé är att OK Södertörn tillsammans med Farsta Stadsdelsförvaltning ger seniorer i Farsta tillfälle till både motion och social samvaro genom att ordna med gemensamma motionsvandringar och orienteringsvandringar från Farsta Centrum till OK Södertörns klubbstuga Farstanäsets friluftsgård. Väl framme vid klubbstugan ska tillfälle ges för prat och en kopp kaffe. Efter pausen vandrar man tillbaka till Farsta.

På sikt kan man även tänka sig bastubad och styrketräning på det fina utegymmet som ligger i anslutning till klubbstugan. Även enklare orienteringsbanor skulle kunna erbjudas.
En del i projektet är att deltagarna själva ska bli engagerade och aktiva. Det här kan bli en ”del av OK Södertörns” verksamhet som de själva bidrar till. Genom att intervjua de som deltar kan det på sikt vara möjligt att få fram en grupp personer som själva ordnar verksamheten på Farstanäset.
Seniorer är ingen naturlig målgrupp för verksamheten, men I OK Södertörn vill vi även bidra till aktiviteter inom de möjligheter vi kan skapa tillsammans med stadsdelen för att bidra till folkhälsan och en meningsfull verksamhet för de äldre. Det är ett egenvärde i att skapa ett team ”lag” tillsammans med de som deltar.

 Stadsdelen har också lagt ut info!

Skribent: Göran Hillgren
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info