Hoppa till sidans innehåll

Senaste styrelsemötet

12 MAR 2019 16:45
Tisdagen den 5 mars hade den nya styrelsen sitt första ordinarie möte. Det här är en del av de punkter vi hade på agendan.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2019 16:45

Styrelsens prioriterade områden för 2019

På årsmötet beslutades att de övergripande mål som arbetats fram under hösten ska vara gällande för kommande år. Vi plockade fram dem, styrelsen fick göra en prioritering av vilka punkter som är allra viktigast att börja med.

Träning & tävling:
Diskussion kring hur vi på bästa sätt får rullning på de mål inom träning och tävling vi satt upp. Vi beslutade att arrangera en workshop  där man arbetar fram en plan för hur TT-kommittén på bästa sätt får förnyade resurser.

Arrangemang:
Behovet av att våra medlemmar måste göra fyra insatser per år på tävlingar och arrangemang behöver informeras om vid upprepade tillfällen, muntligt, hemsida och via Facebook så att det landar hos alla medlemmar.

Farstanäset:
Byggruppen ligger i startgroparna för utbyggnad av Farstanäset. Styrelsen bistår med kontakter för att kunna söka kommunala bidrag till detta.

Rekrytera och behålla medlemmar:
Första steget för att bevaka punkten kring hur vi behåller våra unga medlemmar även under och efter gymnasie- och högskoleåldern. Vi börjar med att  kolla av med ungdomarna om vilka insatser de tror ska gynna denna utveckling. 

Rapporter från kommittéer: 

TT-kommittén- Göran
TT är bra på gång med sin nya organisation.

Team Arrangemang- Katarina
Rapport från möte med nya teamet. De formade riktlinjer till årets KM, de har därefter gått ut till ansvariga med dessa, så att de kan arbeta vidare. Vi ska arrangera en kretstävling i ungdomsserien där tävlingsledare eftersökes. Personalansvarig till Stockholm City Cup sökes. 

Rekrytering
Intensivkurs för vuxna planeras under våren, 11, 13 och 14/4, nybörjarföräldrar förväntas delta i denna. Under nybörjarkurs för barn och ungdomar förväntas föräldrarna delta som hjälp/skugga vid barnens utbildning. Kursen kommer att marknadsföras via FB samt mun till munmetoden. Inga kostsamma riktade utskick planeras. 

Göran Hillgren och Paul Norén utses att representera föreningen på Stockholms OF:s årsmöte.

Vi beslutar att bekosta utbildningar för Ella Andersson och Linda Renner hos Ungoteket Riks (utbildning för ungdomar inom arrangemang, kartritning och banläggning i Svensk Orienterings regi). 

Elitstöd tilldelas rankade löpare och fördelas enligt klubbens policy som beslutades på årsmötet.

Lärgrupper som berättigar till stöd från SISU kan användas vid flera av våra träffar. Vi behöver ta fram riktlinjer samt  ansvarig för att rapportera träffar och söka pengar från SISU.  

Mötesdatum för resten av verksamhetsåret fastställdes också:
8/4, 14/5, 18/6, 28/8, 24/9, 21/10, 3/12 och 28/1 har vi ordinarie styrelsemöten.

11/1 budgetmöte (lördag) och 10/2 årsmöte.

Vi kommer dessutom att lägga in en klubbkonferens i september månad med inriktning på måluppföljning av våra nya övergripande mål.

Skribent: Helena Berglind

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info