Hoppa till sidans innehåll

Föräldrainformation


Som nybörjarförälder kan det vara lite svårt att komma in i orienteringsvärlden. Det är ju alltid så att de som är mitt i verksamheten blir lite hemmablinda för vad som kan uppfattas som svårförståeligt och oklart för den nye. Syftet med den här informationen  är att ge en liten inblick i orienteringsverksamheten hos OK Södertörn.

 Efter en nybörjarkurs i orientering, kan de som tyckte det var roligt att orientera och som gärna vill fortsätta, alltmer delta i klubbens övriga aktiviteter tillsammans med de äldre ungdomarna i klubben. Mer information om vår verksamhet finner du genom att surfa runt på vår hemsida. 

Ungdomsträning

Ungdomarna tränar på torsdagar året om (Augusti till Juni). Då finns det orienteringsbanor med teknikträningsmoment som passar alla. Ungdomarna är uppdelade i olika träningsgrupper utifrån det egna kunnandet.  Träningarna utgår från klubbstugan på Farstanäset. Efter träningen är det dusch och bastu. Bra att ha ombyte med sig, då man annars fort blir kall. Efter duschen finns mat till självkostnadspris i klubbstugan.

I april -maj samt augusti-september åker vi till olika närbelägna friluftsområden på tisdagar för att pröva andra skogar där inte alla känner igen sig. Dessa övningar sker i samarbete med två andra klubbar Snättringe SK och Tumba Mälarhöjden OK, de här träningar vänder sig till de lite äldre ungdomarna. För de yngsta ungdomarna har vi tisdagsträningar under höst/vintersäsongen, då tränar de inomhus i gymnastiksalen i Hökarängen. Då har de äldre ungdomarna intervallträning.

Tävlingar

Det finns också tävlingar att delta i, både interna inom klubben och ungdomstävlingar som andra klubbar anordnar. Tävlingarna går runt om i Stockholmstrakten. Det är inga som helst krav på tävlingsresultatet, men för att bli bättre och "hänga med" bör man kontinuerligt delta i tävlingar.

Helgutflykt

Tävlingarna är förlagda till lördagar och söndagar. Följ gärna med ungdomarna ut på tävlingarna eller försök samordna med andra föräldrar, så att ni kan turas om. Ni får då själva se hur det går till på en tävling och kan heja på alla duktiga ungdomar på spurtsträckan före mål. Vill ni själva orientera finns det alltid direktbanor, d.v.s. banor som man inte behöver föranmäla sig till och där man själv väljer svårighetsgrad från nybörjare till elit. På helgtävlingar finns det nästan alltid dusch utomhus, så man kan byta om efter tävlingen. Mer info om detta står i tävllingens PM.

Läger

Vi ordnar också några läger varje år, dels själva i klubben, dels sänder vi deltagare till distriktets läger, och några enstaka till elitläger på nationell nivå. Lägren kan gå i Stockholmsområdet eller som en resa till andra delar av landet med andra terrängtyper. 

Föräldraengagemang

Liksom inom många andra idrottsgrenar behövs ett visst mått av föräldraengagemang för att barnen skall kunna delta och utvecklas i sporten. På föräldrarna kommer ansvaret att t.ex. upplysa barnet om vilka aktiviteter som erbjuds, påminna om träningstider, hjälpa till att anmäla barnet till lämpliga tävlingar efter råd från ungdomsledarna, erbjuda skjutshjälp till träningar och tävlingar, någon gång per år bistå vid serveringen  en träningskväll, med andra ord en uppbackning såväl moraliskt som praktiskt.

Uppdaterad: 20 NOV 2019 20:59 Skribent: Annica Hedberg

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sekreterare@oksodert...

Se all info

Sponsorhuset

Om sponsorshuset 


 


Hitta ut Farsta


 Stockholm trail


Stockholm CIty Cup - Sprintorientering


OK Södertörn ingår i 25-manna föreningen.