Hoppa till sidans innehåll

Om OK Södertörn


Historik

OK Södertörn är en orienteringsklubb som bildades 1982 genom en sammanslagning av de tre föreningarna Farsta OK, Rågsveds scouters OK och OK Rävarna. Både Farsta OK och OK Rävarna hade en historik på 40 år med sig i bagaget så orienteringstraditioner saknas inte. Klubbens hemvist är Farstanäset med upptagningsområde i förorterna söder om Stockholm runt sjön Magelungen – Farsta, Vantör, Trångsund och Skogås.

 

Klubben idag

Klubben har idag drygt 400 medlemmar varav ca 1/3 är ungdomar upp till 20 år. En klar majoritet (2/3) av medlemmarna är tävlingsaktiva. I Södertörn finns det plats för orienterare i alla åldrar oavsett ambitionsnivå. Klubbens mål är att ge de elitsatsande en kvalitativ träning och stöd, ha en stor aktiv och stimulerande ungdomsaktivitet samt ge möjlighet att bedriva orientering i motionsform. Klubben har alltid haft en speciell kärlek till stafetter (budkavlar), där man också haft stora framgångar genom åren.

 

Farstanäset

Farstanäsets friluftsgård är klubbhemmet och något av navet för verksamheten. Där bedrivs klubbtävlingar, träningar och möten året om med bastubad samt mat och socialt umgänge i serveringen. Teknikträningen bedrivs på egen orienteringskarta. Stugan är också en populär anläggning att hyra för klubbläger, friluftsdagar och fester.

 

Erfaren arrangör

Klubben har en stark tradition som tävlingsarrangör. Sedan 1992 är klubben med i 25mannaföreningen. Sedan 1997 har klubben arrangerat Stockholm City Cup, ett framgångskoncept för sprintorientering i Stockholms innerstad. Ungdomstävlingar arrangeras regelbundet. Sedan 2012 arrangerar klubben trailrunning-loppet Stockholm Trail.

 

Läs mer

I vår lathund "Till dig som är medlem i OK Södertörn" har vi samlat ihop det viktigaste om vad det innebär att vara med i OK Södertörn. Läs lathunden här. 

Uppdaterad: 10 MAR 2019 12:43

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sekreterare@oksodert...

Se all info

Sponsorhuset

Om sponsorshuset 


 


Hitta ut Farsta


 Stockholm trail


Stockholm CIty Cup - Sprintorientering


OK Södertörn ingår i 25-manna föreningen.