Hoppa till sidans innehåll

Om vår träningsverksamhet


OK Södertörn genomför träningar som vänder sig till alla målgrupper elit, motionär, barn & ungdomar, föräldrar, erfarna och oerfarna.  Under vår, sommar och höst säsong deltar vi flititgt i individuella tävlingar och stafetter. 

För aktuella träningar se vår aktivitetskalender för tävlingar se tävlingprogram i Eventor

Intervallträning 

Arrangeras under höst och vintersäsong d.v.s Oktober till slutet Mars, på tisdagar i samarbete med SSK,Söders och Enskede.
2021 har vi tyvärr inte tillgång till gymnastiksal och omklädningsrum vilket innebär att vi enbart kommer att ha intervallträning utomhus. 

måndagar under vintern kan snabba kan vi äve delta på SSK intervallträningar inomhus i Storängshallen.

Nattorientering

Flera Onsdagar under höst och vintersäsogen arrangeras Milya by Night och Nattugglan. Träningstävling i Nattorientering med gemenssam start.

Teknikträningar

Kvalitativ teknikträning i samarbete med flera andra Söderklubbar. Träningarna arrangeras på de bästa kartorna på Södertörn. Arrangera på tisdagar under höst och vårsäsong, d.v.s April -Juni och Augusti -Oktober. Träningarna finns oftast tillgängliga att skriva ut för egen träning

Klubbträning Farstanäset

Träningen är i huvudsak förlagd till Farstanäset, samling Torsdagar klockan 18:00, utlöp kl 18:10. Huvudinriktningen under uppbyggnadsperioderna är orientering, löpträning i skog med pannlyse samt väglöpning. Under tävlingsperioderna är huvudinriktning mer fart och intervallträning med OL-inslag. Bastun är varm och efter träningen är serveringen öppet så finns det mat till självkostnadspris, under sommar endast löpträning och ingen servering.

Långpass 

Långpass, vanligen med start från Farstanäset kl 10:00 på Lördagar.  Vi delar upp oss i grupper och kör 50-150 min i terräng med OL-inslag.

Årscykel med värdetävlingar

Bild1

Uppdaterad: 04 FEB 2014 12:14 Skribent: Jesper Hansson Lagerberg

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sekreterare@oksodert...

Se all info

Sponsorhuset

Om sponsorshuset 


 


Hitta ut Farsta


 Stockholm trail


Stockholm CIty Cup - Sprintorientering


OK Södertörn ingår i 25-manna föreningen.