Hoppa till sidans innehåll

Grupp 6-8 år


I vår yngsta grupp, 6-8 år, är leken lika viktig som orienteringen. Vissa är bara med på torsdagsträningar och kanske Ungdomsserien, andra är med och tävlar i U-klass ibland på vanliga tävlingar. Här jobbar vi med att passa kartan och lära oss karttecken. Utvecklingen går snabbt och snart är man uppe i vit nivå.
Här finns det plats för flera barn som vill utvecklas i en bra och trygg gemenskap.

Träningar
Vi tränar på torsdagar vid klubbstugan på Farstanäset. Gruppen träffas kl 18:00 för en kort samling och lite lekar innan träningen startar. Därefter tränar vi efter personlig färdighet vilket kan innebära lite olika övningar för olika individer. Vi är alltid i stort behov av föräldrar som kan hjälpa till att hålla ihop gänget och följa med på en runda ut i skogen. Efter träningen har vi en kort samling tillsammans.

Tävlingar
Vi rekommenderar tävlingar och stafetter och hjälper gärna till med anmälan till dessa i samråd med er. När vi tävlar finns det klasser för alla färdighetsnivåer och åldrar. HD 10 är den yngsta tävlingsklassen, men bra klasser för HD 6-8 är Inskolning, U1 och U2.

Planering
På våren tränar vi på torsdagar med start mars-april samt tävlar på helger och ibland veckodagar. På sommaren har vi sommarlov! Vi fortsätter på torsdagar på hösten från mitten av augusti fram till oktober. Under de mörkaste månaderna tar vår grupp vinteruppehåll utomhus, men då finns istället lekgympa i Hagsätrahallen, motionsrum 1, på tisdagar kl 18-19.

Vi är ledare i 6-8-gruppen:

Kontakta oss gärna om du har frågor!

Sara Thörn
070-162 93 46

Petra Hellberg

Katja Shubert Samuelsson

Kristina Andersson

Ulrika Ädel Druvefors

Uppdaterad: 11 JAN 2020 14:07 Skribent: Max Wenzin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sekreterare@oksodert...

Se all info

 

 


Sponsorhuset

Om sponsorshuset 


 


 Stockholm trail


Stockholm CIty Cup - Sprintorientering


OK Södertörn ingår i 25-manna föreningen.