Hoppa till sidans innehåll

Grupp 6-8 år


I vår yngsta grupp, 6-8 år, är leken lika viktig som orienteringen. Vissa är bara med på torsdagsträningar och kanske Ungdomsserien, andra är med och springer i U-klass ibland på vanliga tävlingar. Här jobbar vi med att passa kartan och lära oss karttecken, springa i skogen och träna på lekfulla orienteringsövningar.

Träningar
Vi tränar på torsdagar vid klubbstugan på Farstanäset. Gruppen träffas kl. 18:00 ute på ängen. Vi är alltid i stort behov av föräldrar som kan hjälpa till att hålla ihop gänget och följa med på en runda ut i skogen. Övningarna är anpassade efter utvecklingsnivå och sker oftast i mindre grupper.

Tävlingar
För den som vill prova på att tävla är Ungdomsserien en bra start. Vi hjälper gärna till med anmälan. Vi kan också rekommendera andra tävlingar och stafetter för den som vill. Bra klasser för HD 6-8 är Inskolning, U1 och U2. I alla dessa är det tillåtet att en ledare, förälder eller annan "skugga" följer med längs banan.

Planering
På våren tränar vi på torsdagar med start i månadsskiftet mars-april och fram tills sommarlovet börjar i juni. Vi fortsätter på torsdagar på hösten från mitten av augusti fram till början av oktober. Under de mörkaste månaderna tar vår grupp vinteruppehåll på torsdagar, men åttaåringar har möjlighet att redan under vintern haka på i nästa grupp, 9-12 år. Ibland finns även möjlighet till lekgympa inomhus eller utomhus på tisdagar, håll koll i aktivitetskalendern.

Vi är ledare i 6-8-gruppen

Kontakta oss gärna om du har frågor!

Sara Thörn
070-162 93 46

Katja Shubert Samuelsson

Pontus Hållstedt

Veronica Jung

Joachim Skoogberg

Uppdaterad: 12 SEP 2022 20:17 Skribent: Sara Thörn
E-post: This is a mailto link

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sekreterare@oksodert...

Se all info

Sponsorhuset

Om sponsorshuset 


 


Hitta ut Farsta


 Stockholm trail


Stockholm CIty Cup - Sprintorientering


OK Södertörn ingår i 25-manna föreningen.