Hoppa till sidans innehåll

Mot bakgrund av regeringens presskonferens

15 MAR 2020 19:57
Mot bakgrund av den presskonferens som regeringen hållit idag söndag kl 17:00 så finns all anledning att även OK Södertörn bidrar till att minska smittspridningen av covid-19 för att avlasta sjukvården och en hotande vårdpuckel.
  • Uppdaterad: 15 MAR 2020 19:57

Det handlar inte så mycket om vår egen hälsa utan att vi, som många andra just nu, begränsar de aktiviteter som kan bidra till att smittan sprids till målgrupper som behöver vård om de blir sjuka.

Grunden för vårt ställningstagande bygger på att vi kan genomföra verksamheter utomhus, men kraftigt begränsar de aktiviteter som kräver att vi samlas inomhus.

Det innebär följande för kommande veckas verksamhet (vecka 12). Detta kommer sannolikt att gälla de närmaste veckorna också, men det kan komma att ändras med kort varsel. 

- Torsdagsträningen genomförs för de som vill och kan träna men all servering av mat och samlingar inomhus ställs in. Dusch och omklädnad är öppen, men ordna detta i första hand hemma. Även stugan är öppen.

- Gymnastiken på tisdagar ställs in. Dusch och omklädnad är öppen, men ordna detta i första hand hemma.

- Klubbmötet 19/3. Skjuts upp tills vidare.

- Upptaktslägret för ungdom 28-29/3. Ställs in.

Vi vill också att alla följer de uppmaningar som myndigheterna gått ut med. Framförallt, har du minsta tecken på infektion, stanna hemma och undvik alla besök hos äldre personer om de inte är absolut nödvändiga. Var också väldigt noga med handhygienen.

https://www.krisinformation.se/nyheter/2020/mars/myndigheter-sa-kan-vi-tillsammans-minska-smittspridningen

Har du fler funderingar. Gå in på Folkhälsomyndighetens Frågor och svar: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/

Tillsammans kan vi göra skillnad för hur Sverige tar sig igenom den här krisen!

Mvh
För styrelsen Göran Hillgren, Ordförande OK Södertörn

Skribent: Göran Hillgren
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info