Hoppa till sidans innehåll
Ester, Alicia och Sanna

Intensivkurs i orientering den 11, 13-14 april

27 MAR 2019 22:22
För vuxna och äldre ungdomar från 15 år, kursen startar på kvällen Torsdagen den 11:e april och fortsätter sedan under helgen den 13-14 april. Kursen vänder sig både till dig som orienterat förut och till dig som inte provat på orientering tidigare.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2019 22:22

Målgrupp

Kurs för dig från 15, kursen vänder sig både till dig som orienterat förut och till dig som inte provat på orientering tidigare eller dig som vill lära sig mer om karta och kompass. För barn och ungdomar under 15 år hänvisar vi till vår orienteringskurs för barn och ungdomar som börjar den 25 april.  Orientering är den perfekta idrotten för både barn, ungdom, motionär och elit.

Omfattning

Torsdagen den 11 april

Samling klockan 18:00 vid OK Södertörns klubbstuga vid Farstanäset, se Vägbeskrivning.

Du får prova på olika orienteringsbanor från grön nivå och uppåt. Du får lära dig hur du kan utnyttja terrängen och förenkla för att hitta rätt. Det allra viktigaste när det gäller utrustning gås också igenom och det kommer finnas möjlighet att köpa kompasser vid första tillfället. Vi avslutar med mat efteråt i klubbstugan till självkostnadspris, maten kostar inkl dryck c a 45 kr.

Omklädningsrum, dusch och bastu finns vid vår klubbstuga.

Lördagen den 13 april

Samling klockan 09:00 vid OK Södertörns klubbstuga vid Farstanäset

Ett inledande teoripass där vi går igenom det viktigaste i kursboken ”Hitta rätt” som vi använder. SI-systemet och hur det fungerar tas också upp. Förmiddagen fortsätter med träning på olika orienteringsmoment. Begrepp som tumgrepp, kartpassning, vägval, uppfångare, ledstänger och höjdkurvor förklaras och tränas.

Kl 12:00 ca Lunch  (Sopplunch med kaffe serveras)

Eftermiddagen inleds med mer teori. Begrepp som hållpunkter och sista säkra förklaras och hur man ska resonera när man gör ett vägval. Vi fortsätter med fler praktiska övningar ombytta utomhus under eftermiddagen.

Söndagen den 14 april

Vi samlas vid Balingsnässkolan Huddinge kl 09:00 för att genomföra en motionsorientering tillsammans (se inbjudan öppna motionsklasser) . Var och en springer banor på sin egen nivå. Efteråt gemensam avslutning


Anmälan

Anmälan till intensivkursen senast söndag den 7 april till e-post nyborjarkurs@oksodertorn.se Vid anmälan ange: namn, adress, hemtelefon, mobiltelefon och födelsenummer.

Frågor: GöranHillgren på telefon 070-542 99 92.

Kostnad

Kursen kostar 600 kr. Du betalar till OK Södertörn; pg 5551 22-1, märk inbetalningen med OL - kurs, namn, och personnummer . Om du redan är medlem i klubben kostar kursen 100 kr. 

I anmälningsavgiften ingår medlemskap under kursen inkl idrottsförsäkring, utbildningsmaterial, Lunch på lördagen samt tävlingsavgift öppen motionsklass på Söndagen. 


Utrustning

Vi kommer till största delen att hålla till utomhus och då är kläder för utomhusträning lämpligt. Bra också om du har skor som är lätta att springa i på stigar och i skogen. Kläder med funktionsmaterial är ofta bra eftersom det inte gör så mycket om det blir fuktigt.

Vad händer efter kursen

 Vi hoppas att du också vill fortsätta och orientera och vara med i klubbgemenskapen i våra ordinarie grupper ungdomar och vuxna efter den 14/6. Det enda som krävs är att du ”säger till” till din kursledare att du vill fortsätta orientera.

 

V Ä L K O M M E N MED DIN ANMÄLAN

       

 

 

Skribent: Anders Hedberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info