Hoppa till sidans innehåll

Orienteringskurs 2017

18 MAR 2017 16:43
Vi erbjuder grupper för barn, ungdom och vuxna. Alla från 6 år och uppåt är välkomna. Kursen startar torsdagen den 20 april från OK Södertörns klubbstuga på Farstanäset.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2018 18:23

Våra grupper

Barn 6-8 år

Bygger konceptet på skogsäventyret med inslag av en hel del lekar i skogen. För att få ut mest på kursen och ge barnen en härlig upplevelse så behöver du som förälder eller någon annan vuxen följa med om barnen inte kan läsa själva.

Barn 9-12 år

Orienteringsutbildning med indelning i ålder och färdighetsnivåer.Vi blandar teori med praktik roliga övningar och lekar.

Tonåringar och vuxna

Teori varvas med praktisk orienteringsträning med målet att springa egna banor så fort som möjligt. Individuell anpassning görs, ungodomar integreras med ordinarie ungdomsgrupp under kursern. Vi hälsar särskilt  föräldrar som vill lära sig mer om orientering välkomna.


Omfattning

Kursen omfattar 9 st kurstillfällen med start den 20 april avslutning den 15 juni. Varje tillfälle är ca 1,5 h med start kl 18.00. Orienteringskursen genomförs vid vår klubbstuga Farstanäset (vägbeskrivning).  

  • Kurstillfällen
    Torsdagar: 20/4, 27/4, 11/5, 18/5, 1/6, 8/6 och  15/6.
  • Ungdomsserien och övriga aktiviteter i kursen
    För de som är 16 år eller yngre ingår även Ungdomsserien torsdag 4/5 och tisdag 23/5. Reservera också söndag den 7/5 då det blir en särskild aktivitet för alla.

Anmälan

Anmälan senast tisdag den 18 april till Göran Hillgren på telefon 070-542 99 92 eller e-post till This is a mailto link Vid anmälan ange: namn, adress, hemtelefon, mobiltelefon och födelsenummer.

Kursen kostar 500 kr. Du betalar till OK Södertörn; pg 5551 22-1, märk inbetalningen med OL - kurs, namn, och personnummer . Om du redan är medlem i klubben kostar kursen 100 kr. 

I anmälningsavgiften ingår diplom för de som fullföljer kursen, medlemskap under kursen inkl idrottsförsäkring, utbildningsmaterial, tävlingsavgift för 2 st tävlingar. Du kommer också erbjudas att köpa en orienteringströja för c a 200 kr.

Utrustning

Vi kommer till största delen att hålla till utomhus och då är kläder för utomhusträning lämpligt. Bra också om du har skor som är lätta att springa i på stigar och i skogen. Kläder med funktionsmaterial är ofta bra eftersom det inte gör så mycket om det blir fuktigt.

Vad händer efter kursen

Redan under kursen kommer du i kontakt med alla andra i din ålder som redan är med i OK Södertörn. Vi hoppas att du också vill fortsätta och orientera och vara med i klubbgemenskapen efter den 16/6. Det som krävs är att du ”säger till” till din kurs (grupp) ledare. Torsdagen den 11/8 har vi en särskild Höst ”kick off” för de som varit med under våren.

Mat och eftersnack

Varje kurstillfälle från Farstanäset avslutas med möjlighet till dusch, bastu, mat som klubben själva ordnar i anslutning till våra klubbträningar. Det här brukar vara mycket uppskattat och de som tränar behöver inte tänka på att laga mat när de kommer hem om de äter på Näset. Maten kostar inkl dryck c a 40 kr.

V Ä  L K O M M E N  M E D  D I N  A N M Ä L ANSkribent: Anders Hedberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info