Hoppa till sidans innehåll

Börja orientera med OK Södertörn

01 AUG 2020 17:40
Orientering är mer än bara löpning. Vi har grupper för alla - barn, ungdom och vuxna. Uppstart för barn- och ungdomsgrupper den 20:e augusti. För äldre ungdomar och vuxna prova på från den 13:e augusti och intensivkurs den 29-30 augusti.
  • Uppdaterad: 30 JUL 2020 17:44

Om våra träningar

Vår klubbträning är på torsdagar där vi samlas kl 18:00 vid vår klubbstuga på Farstanäset, se vägbeskrivning. Varje tillfälle är ca 1,5 h.

Eftersom vi ofta är många på denna träning tänker vi extra på att inte bilda stora grupper och att hålla avstånd. Vi har  olika samlingsplatser för de olika grupperna så att vi undviker smittspridning, Viktigt att man stannar hemma om man är sjuk eller visar symptom.

Våra grupper

Barn 6-7-år

Bygger på konceptet skogsäventyret med inslag av en hel del lekar i skogen. För att få ut mest och ge barnen en härlig upplevelse så behöver du som förälder eller någon annan vuxen följa med ditt eget eller någon annans barn. De kommer att delta i vår ordinarie grupp. Vi har möjlighet att ta emot 10 nya barn.

Kostnad: 300 kr, då ingår medlemsskap året ut.

Anmälan senast tisdag den 18/8: Sara Thörn  Vid anmälan ange: namn, adress, hemtelefon, mobiltelefon och personnummer.

Barn 8-12 år

Orienteringskursen omfattar 5 tillfällen med start den 20 augusti, indelning i ålder och färdighetsnivåer. Vi blandar teori med praktik, roliga övningar och lekar. Efter kursen så kan man fortsätta att träna i vår ordinarie ungdomsgrupp varje torsdag.

  • Torsdagar vid klubbstugan: 20/8, 27/8, 3/9, 10/9 och 17/9. Därefter fortsätter vi att träna med ordinarie grupp.
  • Man kan också kostnadsfritt delta på Ungdomsserien: 30/8, 19/9 och 3/10.  (Tävling med andra barn och ungdomar som genomförs med stöd av ledare och vuxna.)

Kostnad: 400 kr, då ingår även medlemsskap året ut. Är du redan medlem kostar kursen 100 kr.

Anmälan senast tisdag den 18/8: Annica Hedberg, Vid anmälan ange: namn, adress, hemtelefon, mobiltelefon och personnummer.

 

 

Ungdom och vuxna från 13 år

Prova-på

Vi erbjuder gratis prova på tillfällen under 3 torsdagar 13/8,  20/8 och 27/8, med övingar på olika svårighetsnivåer

Frågor: ungdomar:  Maria Henriques 

             vuxna:         Göran Hillgren

Intensivkurs

Heldagskurs lördag och söndag den 29-30 augusti. Orienteringsutbildning med indelning i färdighetsnivåer. Vi blandar teori med praktik och utmanande övningar. 

Kostnad:  600 kr, då ingår lättare lunch under kursen, samt medlemsskap året ut. Är du redan medlem kostar kursen 300 kr.

Anmälan senast torsdag den 27/8 Göran Hillgren,  Vid anmälan ange: namn, adress, hemtelefon, mobiltelefon och personnummer.

Lisa Österling

Utrustning

Vi kommer till största delen att hålla till utomhus och då är kläder för utomhusträning lämpligt. Bra också om du har skor som är lätta att springa i på stigar och i skogen. Kläder med funktionsmaterial är ofta bra eftersom det inte gör så mycket om de blir fuktiga.

 


V Ä L K O M M E N  M E D  D I N  A N M Ä L AN

 

 

 

Skribent: Annica Hedberg
Epost: This is a mailto link
  1. Det finns fortfarande platser kvar, Hör av dig om du vill börja

    (Annica 2020-08-20 kl 08:25) Anmäl

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info