Hoppa till sidans innehåll

Damerna 7:a på SM-stafetten

19 SEP 2022 08:50
Damlaget med Annick, Tilde och Hanna överraskade alla och knep en meriterande 7:e plats på den avslutande SM Stafetten i Orsa-Grönklitt. Stort grattis tjejer.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2022 08:50

Lagledningen hade förhoppningar på en topp tioplats inför årets stafett för vårt damlag ett tufft men inte orimligt mål skulle det visa sig. Vi ställde upp med en något överraskande laguppställning med Annick på första sträckan, Tilde på andra samt Hanna som avslutare. Samma taktik som 2018 när damjuniorlaget kom femma.

Vid första rapporteringarna från skogen efter 2,4 km låg vi på 20:e plats 3:39 efter. Det bommades mycket i den svåra terrängen och redan vi nästa passering hade vi plockat till en nionde plats och efter en stabil avslutning av Annick växlade vi som åtta.

- Det gick väldigt snabbt i början av förstasträckan, så jag kände mig lite stressad och bommade första gafflingen. Sedan gick det bättre och jag såg även att de andra löparna missade. Men känslan var inte särkilt bra under loppet, så jag var lite överraskad att jag kom i mål som 8a. Jag tycker det är väldigt kul att vi fick ihop tre stabila lopp och belönades med en bra placering!, Annick

En mycket taggad Tilde gick ut i jaktläge på sträcka 2 tappade lite tid mot överlägsna Sanna Fasth i suveräna IFK Göteborg men avståndet mot övriga lag minskade stadigt och vid andra radion var vi uppe på en fjärde plats. Tilde nöjde sig inte med det utan sprang om två löpare till och växlade som tvåa!! 

-Vad kul det va. Fick väldigt bra utgångsläge av Annick så gick ut med bra drag. En liten miss i början annars bra tekniskt, körde mitt egna lopp och fick nya krafter av att närma mig de framför. Superskoj dalaterräng. Tilde

En småförkyld Hanna gick ut jagad av flera landslagsess som Lisa Risby, Karolin Ohlsson, Lina Strand och Andrea Svensson. Speakern rapporterade om och om igen om OK Södertörn och Hanna Lagerberg som stretade emot mer än halva sträckan i kampen om medaljerna. Hanna gjorde en heroisk insats på sista sträckan som höll ihop orienteringen hela vägen och förde in laget på en sjunde plats.

- Första gången jag sprang sista sträckan på en större stafett så var lite läskigt men också väldigt coolt att få gå ut som 2:a. Visste att jag hade många jagande toppnamn bakom mig så min enda chans var att försöka gå rätt och kämpa på i den krävande dalaterrängen. Resultatet blev ett bevis på att man alltid ska göra sitt bästa och inte ge upp bara för att man är i underläge! Hanna


Hanna i rygg på Lisa Risby och Karolin Olsson

Övriga lag

H20 laget med Niklas, Ludvig och Mattis slutade på en 35:e plats. I H21 var det en hård kamp mellan vårt första (Filip, Mattias, Georg)  och andra lag (Hugo, Tomas, Anton). En kamp som andra laget länge ledde efter stabila lopp av Hugo och Tomas. Georg räddade första lagets ära genom ett mycket bra lopp på sista sträckan där han passerade Anton. Lagen kom på 60:e och 65:e plats.

Officiella resultat Eventor 

Skribent: Anders Hedberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sekreterare@oksodert...

Se all info

Sponsorhuset

Om sponsorshuset 


 


Hitta ut Farsta


 Stockholm trail


Stockholm CIty Cup - Sprintorientering


OK Södertörn ingår i 25-manna föreningen.