Hoppa till sidans innehåll

En rapport från senaste styrelsemötet

12 DEC 2019 11:21
På styrelsens decembermöte diskuterades bl.a. verksamhets- och budgetmötet den 11/1 samt årsmötet den 10/2.
  • Uppdaterad: 12 DEC 2019 11:21

Palle redogjorde för ekonomiskt utfall tom 20191203. Prognosen för helåret ser bra ut mot lagd budget, och det ser ut som att vi kommer att landa på ett lägre minusresultat än förväntat. 

Årsmötet är planerat till måndagen den 10/2 2020. 

Senast 30/12 ska respektive styrelserepresentant skicka in bidrag till verksamhetsberättelse och verksamhetsplan, som plockats fram i samråd med respektive kommitté. Förslag på revidering av våra övergripande mål som framkommit i samband med detta arbete ska också skickas in. 

Senast 30/1 ska alla handlingar inför årsmötet finnas tillgängliga på hemsidan. Medlemmar som vill lämna in motioner till årsmötet ska göra det senast 13/1. En motion inom 20191124. 

11/1 har vi verksamhets-och budgetmöte för styrelsen, kommittéansvariga och övriga intresserade medlemmar på Farstanäset. På agendan: Genomgång av budget och verksamhet 2020, övergripande mål, 25manna, utbyggnad av Farstanäset. 

Träning & tävling
TT har haft planeringsmöte och säkerställt att stora delar av de planerade aktiviteterna för 2020 har någon ansvarsperson. 

Arrangemang
Vi behöver fortsatta insatser för att engagera ännu flera av våra medlemmar. Planen är att vi i februari går ut till alla aktiva direkt via mejl och frågar vilka fyra gånger medlemmarna kan tänka sig att göra sina punktinsatser. Mejlet kommer att innehålla en länk till en matris där man fyller i när man kan arbeta, där kan sedan respektive personalansvarig för arrangemangen se vilka som finns tillgängliga.

 Farstanäset
Vi har fått in tre offerter som ligger mellan 2,1-2,4 miljoner kronor för ombyggnationen. Totalt med alla kringkostnader räknar vi med att det kommer att kosta ca 2,9 miljoner. Ansökan till Stockholms stad, idrottsförvaltningen har gjorts på halva summan. Från RF kommer vi att ansöka om bidrag på ca 800 000.. När vi vet hur mycket bidrag vi får, och därmed hur mycket pengar vi själva måste lägga kallar vi till medlemsmöte där alla medlemmar kan säga sin åsikt. Vi håller tummarna för att det kan ske på årsmötet.

Rekrytera och behålla medlemmar
En nybörjarkurs för barn och unga samt två intensivkurser för vuxna planeras för 2020.

 Bredd och motion
Har framkommit önskemål om att fler ska kunna lägga information om träningar mm på hemsidan. Olle har gjort en inventering på vilka som har behörighet. Det finns en lista på ett 15-tal redaktörer som har utbildats av Anders H. Våra tre huvudansvariga administratörer är Anders H, Annica H och Fredrik S

 Kartkommittén
Kvarstår att Olle får tag på någon att ta över kartansvaret.  Vid Stof-konventet framkom att kartägarens roll utökas. Man har en skyldighet att underhålla kartan, ha kontakt med markägare och jaktlag. 16 maj anordnar StOF en heldagskonferens om Särskild markkompetens. Minst en deltagare per klubb förväntas komma.

 Övrigt:
Ella har tilldelats ett stipendium från Skogssportens gynnare inom kategorin unga ledare, Grattis Ella!

 Dropbox och Onedrive används parallellt. Vi använder fortsättningsvis Onedrive och avvecklar Dropbox.

Inger Schwartz och Sara Thörn har anmält sig som nya redaktörer till Irrblosset. 

STOF-konventet 9/11.
Stof vil ha ett årsmötesbeslut på om vi är beredda på att delta i arbetet med O-ringen 2025 i Stockholm. Varje klubb ställer upp med så många funktionärer man kan och sedan fördelas arbetet. Man får betalt i poäng per funktionär. Man vill redan nu göra en inventering på hur många funktionärer vi kan tänkas bidra med.

Vi informerar på årsmötet och fattar beslut på ett senare klubbmöte. Fråga från Stof om vi vill hjälpa till med Hitta ut, och ha karta mm i Farstaområdet. Vi fattar beslut på nästa styrelsemöte.

Skribent: Helena Berglind
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info