Hoppa till sidans innehåll
Foto: Emma Busk Winquist

PM Vika Skidläger

28 DEC 2019 13:47
Lägret öppnar onsdag 2/1 vid 15-16 tiden vid Vika Bygdegård , ca 5 km söder om Mora.
  • Skapad: 28 DEC 2019 13:47

Program

Vi är ute och åker skidor hela dagarna, i grupp eller individuellt, på längden, snedden, uppför och tvären. Kanske utför. Snöläget ser VÄL i dagsläget hyggligt ut. Bästa längdåkningen brukar finnas vid Orsa Grönklitt . Även vid Norra Garberg eller vid Rännkölen vid Älvdalen ca 6 mil NV om Mora brukar det vara snösäkert. 

Vid Mora skidstadion(Vasaloppspåret) är snöläget lite sämre i år. Vasaloppsspåret går att åka till Eldris på konstsnö. Det ska även gå attåka från Hemus/Eldris ända upp till Norra Garberg.  webbkamera mora skidstadion

Detaljerat program görs upp på plats dag för dag beroende av spårstatus, väderlekoch lynne. På kvällarna finns det tid och plats för snack, chill, sällskapsspel, TV(om någon lyckas sätta på den), bastu mm. eller ett extra pass om man inte hunnit bli trött.

Boende

Vi är 34 st anmälda i år. Bygdegården är i två plan. Vi sover på campingsängar eller lösa madrasser i samlingssalen och i ungdomslokalerna. Utrymme för att valla skidor finns på baksidan. Filtar och kuddar finns. Det räcker att ta med sig egna lakan. Förutom egna kläder så glöm inte handduk och badbyxor i fall några villbada i Mora simhall. Tandborsten!

Mat

Vi brukar dela in oss i 3 matlag så att alla får hjälpa till i köket en dag.Det gäller då frukost, middag och kvällsfika. När en måltid serveras så rings det i måltidsklockan. Lunchpaket fixar man till sig själv efter
frukost. Brukar vara varm choklad, mackor och någon frukt.Tips! Ta med egen termos och plastlåda ha lunchpaket/matsäck i. Litenryggsäck eller väska är bra. Ta gärna med några fryspåsar också. Bra att ha helt enkelt!

Kostnad

Ca 1.000 – 1.200 kr (faktureras i efterhand) per vuxen för logi och mat, ungdomar till reducerat pris.Resa till och från Vika betalas av var en. (Liftkort och längdspårkort ingår heller inte i priset.)

Frågor

Anders Jakobsson 073-907 16 38, E-mail: This is a mailto link

Skribent: Anders Hedberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info