Hoppa till sidans innehåll

Taras Rachuk förbereder sig för Sprint-EM i Schweiz

27 APR 2021 10:43
OK Södertörn är återigen representerat på ett Internationellt Mästerskap. Taras Rachuk är uttagen i Ukrainas lag till Sprint EM i Schweiz den 13-16 maj. Mattias Ivarez har intervjuat honom inför den kommande utmaningen
  • Uppdaterad: 27 APR 2021 10:43

Med mindre än 3 veckor kvar befinner sig den ukrainske OKS-löparen Taras Rachuk i slutet av sina förberedelser mot Sprint-EM. Efter att för en månad sedan vunnit ukrainska mästerskapet i samma distans slog han sig in i ett landslag där bland andra Ohla Panchenko, Olexander Kratov och Ravinens Ruslan Glebov också finns med.

Om förberedelserna

Utan möjlighet till träningsläger utomlands fortsätter Taras förberedelserna på hemmaplan, där sprintläger i Kiev står näst på agendan. Med bra hjälp från både teknik- och fystränare hoppas han att formen ska vara god till det att han står på startlinjen under det mästerskap som genomförs i Schweiz 13-16e maj.

När arrangören publicerar en lite väl gammal karta över kvalområdet, varför inte rita en egen? Så tänker i alla fall Taras som parallellt med sina träningsförberedelser även håller på att rita en egen sprintkarta över kvalområdet, för att kunna bilda sig en bra uppfattning av vilka utmaningar som väntar.

Mål och förväntningar

Hur känns det att få möjligheten att representera landslaget?
 -
"Helt ärligt vet jag inte riktigt just nu. Men när man får representera sitt landslag i de större tävlingarna infinner sig en känsla av stolthet och att jag själv får möjligheten och inte någon annan".

Vilka är målen med mästerskapet?
-
"Mitt mål är ganska ambitiöst. Först och främst vill jag komma så långt som möjligt i knockoutsprinten och självklart göra ett bra resultat i stafetten, där jag springer 2a sträckan".

Vad har du för målsättningar framöver, individuellt och med klubben?
"Efter Schweiz hoppas jag kunna kvalificera mig till sprintdistanserna på VM. Sedan skulle jag vilja åka till Sverige och fokusera på träningen inför jukola. Saknar verkligen de svenska skogarna och hoppas det snart blir möjligt att komma till Stockholm".

Skribent: Anders Hedberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sekreterare@oksodert...

Se all info

 

 


Sponsorhuset

Om sponsorshuset 


 


Hitta ut Farsta


 Stockholm trail


Stockholm CIty Cup - Sprintorientering


OK Södertörn ingår i 25-manna föreningen.