Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sigrand

Ny organisation 2019

10 MAR 2019 21:59
Vi har under vintern jobbat med en ny träningstävlingsorganisation för att få bättre samordning mellan grupperna, framförallt i gränslandet mellan ungdom och junior.
  • Uppdaterad: 10 MAR 2019 21:59

Med träningstävlings organisation avser vi det vi gör som aktiva tränar och tävlar men inte det som vi gör som arrangörer dvs arrangerar tävlingar det gör i arrangörskommittén.

Tränings och tävlingskommittén har det strategiskt övergripande ansvaret för all aktivitet som vi erbjuder ALLA i klubben. Den består av representanter från tränings och tävlingsgrupperna, 6-8, 9-12, 13-14, U25, Bredd och motion. Det är i dessa grupper som vi planerar och genomför alla aktiviteter. Vidare har vi en träningsplaneringsgrupp och utsättargrupp som står för att skapa och sätta ut övningar.

Den största förändringen är att vi förutom att vi lägger till TT-kommitté är att vi delar 13-16 gruppen och skapar U25. I 13-16 gruppen har vi framförallt har fått fokusera på de yngre i gruppen som måste bli bra på orangenivå vilket är ett stort steg och de äldre i gruppen har fått klara sig mycket själva. Och i junior/senior gruppen har det ofta blivit för få deltagare för att få till en rejäl grupp.

Eftersom 15-16 åringarna ofta börjar snegla på de större stafetterna och springer bra på violett/svart nivå så passar de rätt bra in i den äldregruppen som vi valt att kalla U25 för att sätta focus på klubbens mål att behålla löpare från ungdom och långt upp i senioråren och naturligtvis innefattar även de äldre som vill fortsätta att satsa på sin fortsatta orienteringsutveckling.

Men 15-16 åringarna är i många andra fall fortfarande ungdom och skall naturligtvis inte bli utanför de aktiviteter som riktar sig till ungdom, i klubben, StOF, SOFT etc och som klubb skall vi försöka ha än mer aktiviteter som riktar sig till alla.

I träningsgrupperna skall vi ha tydligare roller där de aktiva säkert skall veta vem som är tränare, lagledare etc och det även skall vara tydligare för nya ledare att de kan komma in som tex assisterande tränare/ledare utan tidigare orienteringserfarenhet och göra nytta.

Vidare har vi en grupp för sammordning och planering av träning från orange nivå och uppåt. Ibland sammordnas träningen även för yngre grupper men 6-8 och 9-12 har sina egna träningsplaneringsgrupper som är en del av meddlemmarna i träningsgrupperna.

För utsättning av banor till i första hand torsdagar så har vi ett utsättarteam.

Martin Sigrand / TT kommiten. 

Skribent: Martin Sigrand
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info